Sık Sorulan Sorular
En Sık Sorulan Sorular
Son teknoloji Soprano Titanium Buz Lazer veya genel olarak lazer epilasyon hakkında merak ettikleriniz mi var? Biz, CADDE Buz Lazer olarak 15 yılı aşan tecrübemiz ve bilgi birikimimizle “sık sorulan sorular” (S.S.S.) sayfamızı tasarladık ve bu şekilde de size destek olmayı hedefledik. Öğrenmek istediğiniz konular ile ilgili sayfamızda yanıt bulamadıysanız eğer, o zaman lütfen burayı tıklayarak bize ulaşın ve size memnuniyetle merak ettiğiniz hususlarda yardımcı olalım.

Buz Lazer Epilasyon, istenmeyen tüylerden / kıllardan kalıcı olarak kurtulmak için en etkili yöntemdir. Lazer epilasyon, 1997 yılında FDA (Amerikan İlaç ve Gıda Dairesi) tarafından onaylanmıştır ve bu süreçten sonra medikal estetik alanında tüm dünyada yoğun bir şekilde kullanılmaya başlanmıştır. Bu konforlu ve güvenli uygulamanın kalıcı sonuçları da gözlemlenince, bu tedavi yöntemine olan talep her geçen gün artmaktadır.
Buz Lazer Epilasyon, bugüne kadar ki en gelişmiş lazer epilasyon yöntemi kabul edilmektedir. Buz lazeri ön plana çıkaran en önemli özellik “ICE Plus Teknolojisi” adı verilen çok gelişmiş bir soğutma sistemi ile cildin tüm uygulama boyunca -4 dereceye kadar soğutulmasından kaynaklanmaktadır. Buz lazer tedavisinde kullanılan farklı başlıklar vardır ve bunların her biri cilde temas ettiği anda buz gibi bir serinlik hissiyatı verir. Geleneksel lazer epilasyon yöntemlerinde ısı yüksek derecede hissedilirken, buz lazer teknolojisinde bu serin his konforlu bir lazer epilasyon deneyimi sunar. Neredeyse tamamen ağrısız ve acısız bir lazer epilasyon deneyimi sunan Soprano Titanium Buz Lazer, cilt yanığı riskini de minimuma indirir. Başka uygulamalarda karşılaşılan zebra desenine benzer cilt yanığı veya bölgesel yanıkların olma riski de Buz Lazer epilasyonda yoktur.
“Buz Lazer” tescilli olan bir markadır ve Soprano Titanium cihazlarının Türkiye distribütörü olan “STS Lazer” işletmesine aittir. Sektörün en çok taklit edilen markası olan Buz Lazer rakipsizdir ve muadili bulunmamaktadır. Bundan dolayı istenmeyen tüylerinden konforlu, kalıcı ve her şeyden önemlisi sağlıklı bir şekilde kurtulmak isteyen herkes, “gerçek” Buz Lazer olan orijinal Soprano Titanium’u tercih ederek ortalama 6 ila 8 seansta hedeflerine ulaşabilirler.
- Beyaz kıllar için uygun bir lazer cihazı yoktur. Bunun çözümü bir tek “iğneli epilasyon” uygulamasıdır.
- Seanslara düzenli gidilmesi tedavinin başarılı olması açısından çok önemlidir. Yarım bırakılan ve/veya düzensiz tamamlanan tedaviler alınacak verimi önemli ölçüde düşürüp, “tetikleme” yapabilecektir.
- Profesyonel ve güvenilir bir lazer epilasyon işlemi için tercihiniz onaylı orijinal Buz Lazer Merkezleri olması öncelikle sağlığınız sonrasında da bütçeniz için önem teşkil etmektedir.
- FDA onaylı Soprano Titanium güncel olarak en gelişmiş Buz Lazer cihazıdır
- Buz Lazer™ Epilasyon aşağıda belirtilen semptomları ve/veya koşulları olan kişilere uygulanmaz;
- Işığa karşı aşırı duyarlılığı olan kişiler
- Güneş ışığına karşı hassasiyeti artırdığı bilinen veya antikoagülan gibi ilaçları kullananlar
- Epilepsi (sara) veya lupus hastaları
- Kalp pili taşıyanlar
- Son 6 ayda izotretinoinin etken maddesi içeren ilaç (Roaccutane gibi) kullananlar
- Hipertrofik yara izi veya keloid oluşumu öyküsü olanlar
- Uygulama yapılacak alanda açık yara, enfeksiyon, dövme, displastiknevus (iyi huylu ben), şüpheli lezyonu olan kişiler
- Uygulama yapılacak alanda radyoterapi tedavisi görmüş kişiler
- Cilt kanseri geçirmiş veya cilt kanseri tedavisi gören kişiler
- Altın preparatları ile tedavi gören ve daha önce tedavi görmüş kişiler
Kesinlikle evet! Erkeklerin kıl yapısı doğal olarak kadınlara göre daha serttir ve bundan dolayı “ICE Plus” soğutma teknolojisine sahip Soprano Titanium Buz Lazer özellikle acı eşiği düşük erkeklerde konforlu ve acısız bir lazer epilasyon imkanı sunmaktadır. Genital (özel bölge) dahil her bölgeye kolaylıkla işlem yapılabilinen Soprano Titanium, modern ve bilinçli erkeklerin buz lazer epilasyonda ilk tercihi konumundadır.
İstenmeyen tüylerden kurtulabilmek için farklı epilasyon teknolojileri vardır ve akla ilk gelenler; Alexandrite, Diode, Nd:YAG ve IPL foto epilasyondur. Bunlardan oldukça eski bir teknoloji olan IPL (Intensive Pulse Light) lazer değil, bir ışık tedavisidir. Lazer ışını tedavileri olan ve farklı dalga boylarına sahip Alexandrite (755 Nm), Diode (810 Nm) ve Nd:YAG (1064 Nm) ise cildin altında farklı katmanlarda bulunan kıl köklerini (folikülleri) darp ederek istenmeyen tüylerin kalıcı olarak yok olmasını hedefleyen sistemlerdir.
Kısa sürede ve kalıcı bir sonuca ulaşabilmek için en ideal çözüm bu üç farklı dalga boyunun (Alexandrite, diode ve Nd:YAG) kombinasyonunu sağlayan en son sistem teknoloji Alma Lasers firmasının Soprano Titanium Buz Lazer modelidir.
İstenmeyen açık renk veya kızıl renkte olan kıllara kısa bir süre öncesine kadar lazer epilasyon tedavisi uygulanamıyordu ancak Soprano Titanium teknolojisi ile bu kişilere de işlem yapılabiliniyor. Ancak yine de bu kıl yapısına sahip olan kişilerin işlem randevusu almadan evvel ön görüşmeye gelip ücretsiz kıl ve cilt analızi yaptırıp uzmanlarımızın görüşlerini almalarını önemle tavsiye ederiz.
Buz Lazer epilasyon süreleri işlem yapılacak bölgeye, o bölgelerin genişliğine ve yoğunluğuna göre değişkenlik göstermektedir ancak Soprano Titanium teknolojisi ile kadınlar tüm vücut (bacak, genital, kol ve koltukaltı) ortalama 30-35 dakika kadar sürmektedir. Piyasadaki bir çok cihaza ve hatta bir önceki modele göre (Soprano Ice Platinum) en az 2 kat daha hızlı olan Soprano Titanium özel ICE Plus teknolojisi ile de masaj konforunda uygulama imkanı sunmaktadır.
Lazer epilasyonda çığır açan ütüleme sistemi 2008 yılında Alma Lasers firmasının icad ettiği ve patentini almış olduğu bir teknolojidir. Tüm Soprano cihazlarında kullanılmakta olan bu yöntemde kıl folikülleri sık lazer atışları sayesinde yavaşça ısıtılır. Bu sistemde kontak soğutma da mevcut durumdadır ve ince bir tabaka olan epidermis bu sık atışların arasında soğutuluyor. Tüm bu özel sistem sayesinde cilde etki ihmal edilebilir seviyede sabitleniyor ve yanık oluşma riski de ortadan kalkıyor. Neredeyse tamamen acısız olan bu uygulama kişilere masaj konforu sunmaktadır. Bu masaj rahatlığının diğer bir nedeni de geleneksel teknolojilerdeki sabit atışların yerini “ütü yapar gibi” seri uygulamanın almış olmasıdır.
Lazer epilasyon, cihazdan çıkan ışınların cildin altında bulunan melanin maddesi tarafından emilerek, ısınan kılların yanması işlemidir.
Lazer, ışığın uyarılmış radyasyon ile yükseltilmesini sağlayan bir optik düzenektir ve ilk olarak 1960 yılında Theodore Maiman tarafından Charles Townes ve Arthur L. Schawlow‘un teorileri baz alınarak üretilmiştir. İsmini “Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation” kelimelerinin baş harflerinden alan “lazer” kelimesi, “ışığın uyarılmış ışıma ile yükseltilmesi” manasına gelmektedir.
Özellikle koyu renkli ciltlerde riskli olan bu sistemde yanık olma olasılığı oldukça yüksektir. Genel olarak oldukça can yakıcı olan bu cihazlarda acı duyma olasılığını azaltmak için uyuşturucu kremler kullanılır ve bu da yanık olma olasılığını daha da çok arttırır. Diğer taraftan ince ve açık renkli kıllarda etkisi yok denecek kadar az olan bu eski teknoloji, derin yerleşimli kıllarda da etkisizdirler.
“Diode lazer”, istenmeyen tüylerin azalmasını hedefleyen tek dalga boyuna sahip (810 nm) bir diğer lazer tedavi yönetimidir. 810 nm dalga boyu, Alexandrite lazer sistemine göre ciltte daha derine iner ve bu da biraz daha koyu tenlerde uygulama yapılabilmesi imkanını sağlar ancak derin güdümlü olan kıllarda diode lazerin etkisi yoktur.Fiziksel açıdan IPL (foto epilasyon) cihazlarına benzeyen bu teknoloji, tek başına verimli ve kalıcı bir lazer epilasyon tedavisi için yeterli değildir
- Işığa karşı aşırı duyarlılığı olan kişiler
- Güneş ışığına karşı hassasiyeti artırdığı bilinen veya antikoagülan gibi ilaçları kullananlar
- Epilepsi (sara) veya lupus hastaları
- Kalp pili taşıyanlar
- Son 6 ayda izotretinoinin etken maddesi içeren ilaç (Roaccutane gibi) kullananlar
- Hipertrofik yara izi veya keloid oluşumu öyküsü olanlar
- Uygulama yapılacak alanda açık yara, enfeksiyon, dövme, displastiknevus (iyi huylu ben), şüpheli lezyonu olan kişiler
- Uygulama yapılacak alanda radyoterapi tedavisi görmüş kişiler
- Cilt kanseri geçirmiş veya cilt kanseri tedavisi gören kişiler
- Altın preparatları ile tedavi gören ve daha önce tedavi görmüş kişiler
- Hamileler ve hamilelik şüphesi olan kişiler